RSS

Ibland är danskar geniala

19 Okt

Ja ibland lyckas de. Vet inte om det beror på att de är smarta eller bara har tur, men nu har danskarna gjort ett genidrag. De har lyckats göra snus lagligt i Danmark. Man har alltid sålt lössnus här, trots att det inte är tillåtet. Vi antar att det antingen a) görs för att ingen ids bry sig om småsaker som snusförsäljning b) för att de hittat ett kryphål i lagstiftningen. Det lutar mot alternativ a.

Nu säljer man alltså också påssnus. Så det är bara att ro hit med beställningarna så hämtar vi med oss nästa gång, haha. Hur, men hur, hur har de gjort det, frågar ni nu. Ja, man har alltså klassificerat påssnus som tuggtobak i påse. Det är alltså frågan om snus i påse som heter något annat. Helt lagligt och snuset (alltså tuggtobaken, hehe) tillverkas här i Danmark. Genialt, jag sa ju det! Och så danskt på nåt sätt.

Danskt snus i påsa.

Lagligt danskt snus i påsa.

Vi skall snart gå ut på stan och njuta av den lediga helgen och jag skall gå in mina nya skor som jag köpte igår. En gåva till mig själv.Image 1

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 19/10/2013 i Aalborg

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

2 svar till “Ibland är danskar geniala

 1. Nippe

  19/10/2013 at 15:41

  Moralisterna i Finland (på soc. o hälsomin.) kommer att protestera i högan sky, föra frågan till EU-domstolen osv. Här är drivkraften i första att sätta oss finlandssvenskar på plats och först i andra hand en perverterad syn på folkhälsan. Sprit och tobak är ok, men Gud nåde om jag köper för mycket snus utomlands. Men tuggtobak är ju ok i EU, liksom torrt snus. Samtidigt med ilskan måste man ju skratta åt danskarnas uppfinningsrikedom.

   
  • sofia

   28/10/2013 at 19:53

   Vi kom faktiskt till att snacka om det där efteråt, och att det aldrig slagit mig att det ligger en språkaspekt i snushetsen. Men det är ju givet, kan inte komma på en annan orsak för att man i Finland skall köra med den linjen man nu gör. Som du säger, sup och rök gärna, men snusa det får du inte! Det enda som inte kan visas skada någon, varken aktivt eller passivt. Häxjakt minst sagt!

   Detta danska beslut om ”tuggtobak” har inte orsakat någon storm alls här, inte i pressen och inte i sociala medier. De bryr sig helt enkelt inte om såna småsaker som om snus är tillåtet eller ej. Man hoppas ju att man i Finland kunde ha den inställningen ibland.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: