RSS

Hej på köpenhamnska

28 Okt

Helgen passade vi på att tillbringa i höstiga vackra Köpenhamn – vår tredje hemstad. Resonerade som så att om vi en gång kan åka till Köpenhamn bara så där, så varför inte? Vi hängde uteslutande på Vesterbro som känns mer och mer fantastiskt för varje gång vi är där.

På Sønder Boulevard såg vi denna skylt utanför en pub:

bild 2

Det är underbar marknadsföring. Det de säger är ju egentligen bara att betalande kunder får gå på deras toa. Det som gör det roligt är att man kan köpa en öl ”to go”. Det får man på alla pubar i detta lilla land.

bild 1

Vi fick några öl på pubben där det först var lugnt och efter ett tag fullproppat till sista plats när de satte på TVn och El Clásico. Det var lite otippat men det är ju de spontana festerna som är de bästa!

bild 4

Vi gick vidare till Tivoli som var pyntat i värsta Halloweenmanér. De hade också skådisar som gick omkring där och betedde sig halloweeniskt, vi satt på terass och fick i oss lite currywurst när det plötsligt stod en flicka alldeles bredvid och glodde på oss i flera obekväma sekunder. I alla fall tror vi hon var en skådis för hon var väldigt sminkad – och obehagligt duktig på sin roll som ”gluttare”.

bild 3Så stämningsfullt och vackert. Hela Tivoli var utsmyckat i all världens pumpor, spindelväv, häxor och ljus. Och det var så varmt och skönt att vi satte oss på en annan terass och drack varsin jordgubbsmargarita och njöt av en skön lördag.

På söndag åt vi en god brunch på Vesterbro och det var åter så strålande väder att vi beslöt oss för att dricka kaffen på terassen. Jag vet! Helt otroligt att vi suttit en hel helg på terasser så här i slutet av oktober. Det är lycka det, att få njuta av vädret och av sällskapet på en terass på Vesterbro i oktober.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 28/10/2013 i Diverse

 

Etiketter: , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: